با بالا رفتن متصرفان زمین ها به صورت غیر قانونی و ایجاد چالش و دغدغه بین صاحبان املاک، دولت ها با تصمیم تصویب اجرا و ثبت نقشه یو تی ام بسیاری از مشکلات در سال های اخیر برطرف شده است.
نقشه utm در واقع یک سیستم مختصات جهانی است که بر اساس موقعیت ملک و همچنین املاک دیگر و اراضی اطراف آن به صورت کاملا دقیق تهیه می شود که در صورت خرید و فروش ملک هیچ گونه اختلافی بین مالک و فروشنده و همسایگان اطراف به وجود نمی آید.
در صورتی که نقشه utm را توسط یک مهندس نقشه بردار با تجربه تهیه کنید به هیچ عنوان در مورد صحت اطلاعات آن به مشکل بر نمی خورید.
با کمک گرفتن از نقشه یو تی ام به راحتی می توان محل قرارگیری پلاک، تعیین مساحت دقیق ملک، جلوگیری از تعرض همسایگان به ملک و یا ملک به زمین های اطراف را به طور کامل گرفت و بدین وسیله کاهش اختلافات ملکی بین مالکان و همسایگان آنها به وجود می آید.
جی پی اس (GPS) مخفف Global Positioning System یا سیستم تعیین موقعیت جهانی میباشد.
جی پی اس یک سامانه تعیین موقعیت ماهواره ای است که به کمک آن در تمام نقاط کره زمین میتوانیم موقعیت خود را مشخص کنیم. جی پی اس (GPS) مخفف Global Positioning System یا سیستم تعیین موقعیت جهانی میباشد. این سامانه توسط ایالات متحده آمریکا راه اندازی شده است. جی پی اس در ابتدا برای کارهای نظامی مورد استفاده قرار میگرفت اما به تدریج برای نیازهای تعیین موقعیت در اختیار همگان قرار گرفت.
تعیین موقعیت
قبل از بوجود آمدن فن آوری تعیین موقعیت به کمک ماهواره، سوال «من کجا هستم؟» یک سوال مهم و اساسی برای کاروانها، کشتیها، کوهنوردان، سربازان، هواپیماها، بالنها و … بوده است. روشهای مختلفی برای تعیین موقعیت مورد استفاده قرار می گرفت از جمله:
به کمک خورشید، ماه و سایر ستارگان
استفاده از قطب نما
استفاده از نقاط مرجع
با اندازه گیریهای دقیق فواصل و زوایا
البته روشهای ذکر شده، دارای محدودیتهای خاص خود بودند. از جمله اینکه شما خورشید و ستارگان را در آسمان ابری نمیتوانید مشاهده نمائید. همچنین امکان اندازه گیریهای دقیق فاصله نیز همیشه وجود ندارد.
دمت اولین جاده ها به حدود 4000 سال قبل از میلاد برمی گردد و امروزه دستخوش تغییراتی بنیادین شده است.تکنیک های راه سازی به تدریج با مطالعه ترافیک جاده ، ضخامت سنگ ، تراز بندی جاده و شیب ها ، توسعه داده شد تا از سنگ هایی استفاده شود که در یک طرح منظم و جمع و جور گذاشته شده و با سنگ های کوچکتر پوشانده شده و یک لایه جامد تولید شده است. جاده های مدرن با استفاده از آسفالت و یا بتن ساخته می شوند. البته شرایط ، الزامات ، خطرات و پیچیدگی های منحصر به فرد هر پروژه، روند توسعه پروژه را متناسب با پروژه منفرد تنظیم می کند.
از آنجایی که نقشه بردار در تمام مراحل راهسازی حضور دارد لازم است در مورد نقشه برداری صحبت خواهیم کرد.
راه سازی چیست
راه سازی عموما در ساخت جاده های روستایی شهری و بین شهری صورت می پذیرد و با توجه به شرایط ویژه این حوزه دقت نظر مهندسان در طراحی و محاسبات آن بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مثال اگر در راستای طراحی یک جاده به نحوه پیچ های جاده توجه کافی نشود بی شک با تصادف بیشماری مواجه خواهیم شد. همچنین تنظیم بودن سطوح جاده و دوام و قوام آن نیز از جمله مواردی است که مهندسان با پرداخت به آن موانع پیش رو را رفع می کنند.
از همین رو در ادامه با سه اصل مهم ساخت راه همراه شما هستیم. به طور گسترده ، راه سازی را را می توان با سه فرآیند توصیف کرد:
این روزها مشکلات مختلفی برای کشاورزان از جمله اراضی ملی جهاد کشاورزی زمین شهری و غیره به وجود آمده است که همه آنها نیاز به نقشه هوایی زمین های کشاورزی دارد عمو برای تهیه آن چه کار باید کرد آیا نهاد یا شرکتی می تواند داده مناسب را به کشاورزان دهد در ۵ دقیقه آینده هر آنچه که در مورد این نقشه ها لازم است بدانید را خواهید خواند و در آخر با روش تهیه آن آشنا خواهید شد با ما همراه باشید.
در گذشته در مورد نقشه هوایی و عکس های هوایی به صورت مفصل صحبت شده است اما در این مقاله می خواهیم در مورد روش های تهیه نقشه هوایی زمین های کشاورزی از گذشته تا به حال سخن بگوییم و در آخر در مورد نحوه به دست آوردن این نقشه ها صحبت کنیم با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
روش های گوناگونی برای تهیه نقشه هوایی زمین های کشاورزی وجود دارد که از گذشته تا به حال این روش ها دقیق تر و به روز تر گردیده است؛ اما با هر روشی هم تهیه شده باشند ارزش فراوان دارد مانند نقشه هوایی زمین های کشاورزی مربوط به اراضی ملی و مستثنائات منابع طبیعی که امروزه دعاوی حقوقی مختلفی از جمعه دعاوی کشاورزان در مورد زمین های کشاورزیشان را کاملا حل می کند.
در این مقاله سعی شده است تا با نحوه نقشه برداری نمای ساختمان ( کرتین وال ) و نحوه برداشت نمای ساختمان آشنا بشویم. بدین منظور ما ساختمان بورس اوراق بهادار را در نظر گرفته ایم.
این ساختمان در ضلع جنوبی میدان شهرداری واقع در سعادت آباد می باشد.
ساختمان مذکور دارای ۱۰ طبقه است.
برای شروع پروژه نقشه برداری نمای ساختمان ابتدا از کارفرما دو نقطه مختصات دار که دارای مختصات یو تی ام میباشند دریافت شد.
ایستگاه ها را در اطراف پروژه و در ساختمان های بلند پخش کردیم. بدین صورت که ابتدا ساختمان های بلند را شناسایی و امکان زدن رفلکتور را بررسی کردیم.
از منشور لایکا با ثابت صفر به عنوان ایستگاه های ثابت پروژه استفاده کردیم.
هشت ایستگاه به نامهای M1,M2 تا M8 در نظر گرفتیم که ۷ عدد از آنها دارای ثابت صفر بودند و یکی از آنها منشور ۳۶۰ درجه با ثابت ۲۳.۱ بود. نمونه ای از منشور های لایکا را در زیر می بینید.
قشه UTM یا UTM کردن نقشه و یا اطلاعات و مختصات نقشه در سامانه شمیم
امروزه بسیاری از کارفرما ها بنا به درخواست شخصی یا برحسب تکمیل پرونده های خود در سامانه های شهرداری یا ادارات ثبت . درخواست تهیه نقشه با سیستم مختصات UTM یا همان سیستم مختصات جهانی یا با سیستم شمیم می نمایند. سوالاتی که بیشتر کارفرمایان ما در خصوص تهیه نقشه ، UTM کردن نقشه و یا اطلاعات و مختصات نقشه در سامانه شمیم می پرسند به شرح ذیل است:
سیستم مختصات چیست ؟
هر نقشه از نقاط و خطوطی که این نقاط را به هم متصل می کنند تشکیل شده. هر نقطه دارای سه مشخصه اصلی به قرار زیر می باشد : طول عرض ارتفاع یا E( Easting) N ( Northing) H (Height) یا X , Y , Z میباشد. که طول همان E( Easting) یا X که عرض همان N ( Northing) یا Y و ارتفاع همان H (Height) یا Z
برای ترسیم و تهیه و برداشت نقشه ما نیازمند سیستم مختصات هستیم. سیستم مختصات به مطور معمول ، خلاصه و کاربردی دوگونه می باشد. ۱- سیستم مختصات محلی (Local) ۲–سیستم مختصات جهانی (UTM)
سیستم مختصات محلی (Local) با توجه به ابعاد پروژه توسط نقشه بردار تعیین می گردد. سیستم مختصات جهانی (UTM) توسط دستگاه GPS (جی پی اس ) تعیین می گردد. سیستم مختصات جهانی (UTM) همان سیستمی است که در ناوبری و برنامه های مسیریاب گوشی های تلفن همراه استفاده می شود.