نقشه برداری معدن روباز و زیرزمینی نقشه برداری زیر زمینی جمله کارهای مهم نقشه برداری است. از کاربرد های آن در استخراج و اکتشاف معادن , ایجاد نونل راه سازی , مسیر های انتقال اب است.
سطوح مختلف نقشه برداری زیر زمینی :
شرایط سخت نقشه برداری زیرزمینی درجه آزادی عملیات نقشه برداری پایین می آورد. در نتیجه دقت عملیات زیرزمینی ,به علت نداشتن روشهای کنترلی نقشه برداری و طرح های بعدی باید بالاتر باشد. باید در نظر گرفت که سرعت عملیات در نقشه برداری زیر زمینی معمولا به علت انجام حفاری کمتر از نقشه برداری سطحی می باشد.
محدودیت استفاده از امواج بی سیم و یا GPS در زیرزمین ,جریانات هوا و اختلا لات مغناطیسی در معادن سنگ آهن نیز ,باعث محدودیت استفاده از وسایل نقشه برداری می شود.
سکلت فلزی از جمله اسکلت های ساختمانی موجود در ایران است
اگر دوربین تئودولیت برای کنترل اسکلت فلزی دارید.
با توجه به ارتفاع ستون و در فواصل مورد نیاز ارتفاعی،قبل از استقرار ستون، خط آکس ستون رو در دو بر ستون مشخص کنید.
(پیشنهاد میشه برای گریز از شیطنت پیمانکاران از لاکی که مقاومت خوبی در برابر پاک شدن داره استفاده بشه) برای کنترل دوربین رو مستقر کرده و تار عمودی رو بر روی خط پای ستون قرار داده.
و با حرکت تلسکوپ در راستای ارتفاعی شاقولی ستون رو چک میکنیم.
نقشه برداری زمین از جمله خدماتی است که مهندس نقشه بردار ، اکیپ نقشه برداری و یا شرکت نقشه برداری انجام می دهند.
تهیه نقشه از وضعیت موجود زمین پیاده سازی نقشه
به جهت تهیه نقشه وضعیت موجود زمین جهت صدور سند . از روی عکس هوایی یا قولنامه و یا اظهارات مالک بخشی از کاربرد نقشه برداری است.
پیاده سازی یا جانمایی نقشه از روی سند تفکیک ، .عکس هوایی یا قولنامه و یا اظهارات مالک نیز بخشی از کاربرد نقشه برداری است.
بعضی از مالکان به جهت صدور سند یا تهیه نقشه تفکیکی زمین خود پس از انجام نقشه برداری . به مهر امضای کارشناس رسمی نظام مهندسی یا کارشناس رسمی یا کارشناس رسمی دادگستری قوه قضایه نقشه برداری یا ثبتی یا اطلاعات مکانی نیاز مند هستند.
کلیه خدمات نقشه برداری اجرای نقشه برداری انجام نقشه برداری از جمله خدماتی است .که مهندس نقشه بردار یا اکیپ نقشه برداری یا شرکت نقشه برداری انجام می دهند.
جهت پیاده سازی یا برداشت زمین نیاز به حضور مهندس نقشه بردار یا اکیپ نقشه برداری یا شرکت نقشه برداری می باشد.
تجهیزات نقشه برداری مورد نیاز مهندس نقشه بردار ، اکیپ نقشه برداری یا شرکت نقشه برداری . شامل دوربین نقشه برداری و gps (جی پی اس ) می باشد.
نقشه برداری ساختمان یکی از جمله زمینه های پر طرف دار نقشه برداری است که ما در اینجا به بخشی از مراحل آن اشاره میکنیم
خدمات نقشه برداری در زمان گود برداری
مطالعات اولیه شامل:
۱- در ابتدا برداشت موقعیت عرصه و اعیانی، موقعیت گذرها و معارض مجاور و همچنین مطابقت با سند و دستور نقشه و تهیه نقشه UTM ملک بسیار مهم می باشد.
۲- جانمائی ملک توسط نقشه بردار بر اساس دستور نقشه و ابعاد مندرج در سند.که کارفرما مدارک را به نقشه بردار ارائه می دهد. با رعایت عرض گذرهای مجاور و اخذ مجوز شروع گودبرداری.
۳- برداشت توپوگرافی سطح اولیه زمین و ترسیم نقشه و ارائه به کارفرما جهت برآورد اولیه احجام تا پایان پروژه (جهت ایجاد برنامه زمانبندی و مدیریت هزینه).
۴- کنترل در حال اجرای مواردی چون : شاقولی خاکبرداری، مشبندی، شاتکریت و مطابقت با نقشه های اجرائی.کنترل و پیاده سازی ترازهای ارتفاعی.و سایر مواردی که مورد نیاز کنترلی ابعاد و اندازه می باشد.
۵- کنترل نقشه برداری و پیاده سازی موقعیت گمانه های مربوط به نیلینگ و المان های قائم مربوط به پایدارسازی گود.
۶- پیاده سازی وکنترل تراز نهائی تسطیح و رگلاژ کف گود در هنگام خاکبرداری بر اساس نقشه های اجرائی.
۷- نقشه برداری و برداشت و تهیه صورت وضعیت نهائی احجام شاتکریت و خابرداری.
۸- نقشه برداری برداشت و تهیه نقشه وضعیت موجود پروژه شامل گمانه های حفاری شده و نوع سازه نگهبان.
امروزه مهمترین مسئله ای که بیشتر پروژه های ساختمانی هیچوقت نباید دست کم گرفته شوند، نقشه کشی و نقشه برداری ساختمان ها می باشد. نقشه کشی ساختمان ها از دیرباز با ساختمان ها همراه بوده است و امروزه با پیشرفت ابزار آلات، تکنیک ها و متد ها نیاز به این خدمات ساختمانی افزایش یافته است. ساخت هر ساختمان می بایست از پایه قوی باشد تا بتواند بنای خود را به طور محکم نگهدارد.
همچنین مفتخرست که با کادری از مهندسین مجرب و متخصص در زمینه خدمات نقشه برداری چه هوایی و چه زمینی توانسته است پروژه های در دست گرفته را به بهترین شکل ممکن به اتمام برساند و رضایت مشتری را که هدف اساسی شرکت محسوب می شود برآورده نمایند.
تاریخچه نقشه برداری به عهد باستان برمیگردد از انسان های اولیه بگیرید که میخواستند شکارگاه ها و مزارع را به یاد بسپارند و یا به نسل بعدیشان منتقل کنند تا نسل های بعدی انسان که قصد داشتند حدود مزارع خود را با همسایگان و نقشه قلمرو های خود را تعیین بنمایند.
پس از آن، در جنگها نقشه برداری کاربردهای فراوانی داشت تا جایی که اختصاص بودجه نظامی سنگین به این رشته در یک قرن اخیر باعث پیشرفت های چشمگیری در این علم شد پیشرفت هایی که امروزه موجبات بهبود فزاینده نقشه برداری در ساختمان ، راهسازی و دیگر زمینه ها را فراهم آورده است.
قشه UTM یا UTM کردن نقشه و یا اطلاعات و مختصات نقشه در سامانه شمیم
امروزه بسیاری از کارفرما ها بنا به درخواست شخصی یا برحسب تکمیل پرونده های خود در سامانه های شهرداری یا ادارات ثبت . درخواست تهیه نقشه با سیستم مختصات UTM یا همان سیستم مختصات جهانی یا با سیستم شمیم می نمایند. سوالاتی که بیشتر کارفرمایان ما در خصوص تهیه نقشه ، UTM کردن نقشه و یا اطلاعات و مختصات نقشه در سامانه شمیم می پرسند به شرح ذیل است:
سیستم مختصات چیست ؟
هر نقشه از نقاط و خطوطی که این نقاط را به هم متصل می کنند تشکیل شده. هر نقطه دارای سه مشخصه اصلی به قرار زیر می باشد : طول عرض ارتفاع یا E( Easting) N ( Northing) H (Height) یا X , Y , Z میباشد. که طول همان E( Easting) یا X که عرض همان N ( Northing) یا Y و ارتفاع همان H (Height) یا Z
برای ترسیم و تهیه و برداشت نقشه ما نیازمند سیستم مختصات هستیم. سیستم مختصات به مطور معمول ، خلاصه و کاربردی دوگونه می باشد. ۱- سیستم مختصات محلی (Local) ۲–سیستم مختصات جهانی (UTM)
سیستم مختصات محلی (Local) با توجه به ابعاد پروژه توسط نقشه بردار تعیین می گردد. سیستم مختصات جهانی (UTM) توسط دستگاه GPS (جی پی اس ) تعیین می گردد. سیستم مختصات جهانی (UTM) همان سیستمی است که در ناوبری و برنامه های مسیریاب گوشی های تلفن همراه استفاده می شود.